Click here for Myspace Layouts

Pages

Isnin, 28 Februari 2011

Aku Ingin Kebenaran

Pagi aku hari ni penuh dengan ceria..gurau senda, gelak tawa...lupa sebentar tentang diriku...tiba2 aku dapat satu pesanan yang membuat aku kembali ke alam nyata...knp aku x dikhabarkan tentang apa yang berlaku..apa dia buat di UK..dia sakit apa...aku nak tahu semua tu...aku perlu tahu..sakitnya bila segala persoalan yang bermain di minda x terjawab..knp dia sakit...aku ingat dia baik2 saja di sana..kenapa hanya salam dikirim kepadaku...apa yang dia cuba rahsiakan daripadaku...kenapa x ceritakan hal sebenar kepadaku...bukan wang ringgit aku pinta...aku cuma pinta kebenaran yang disembunyikan...kenapa aku x boleh tahu kebenaran itu..adakah kerna aku bukan siapa2 bagi dia...atau...dia sengaja buatku tertanya2 begini..seksa jiwaku...tolongla...aku mahu tahu keadaan sebenar...kenapa susah sangat nak khabarkan kepadaku...aku hanya ingin tahu...

Jumaat, 25 Februari 2011

Moga Baik2 Saja

Salam..nak kongsi kat cni la..mlm kelmarin aku mimpi gigi aku patah..kelmarin mata aku asyik brgerak2..mata kiri sebelah bawah..lepas tu aku tersedak air punya la teruk..sampai sakit dada aku...aku x sedap hati sebenarnya..hari ni pun mata aku asyik bergerak2 juga..aku telefon kg...aku ckp dgn mak ayah...dorang semua ok..family aku semua ok...aku x tahu la....

atau...
adakah dia...
aku harap dia ok disana...aku harap dia x terima apa2 musibah...

Ya Allah aku tahu semua yang terjadi adalah ujian dariMu...cuma ku harap...ujian itu x melibatkan keluarga kesayanganku...Engkau peiharalah kedua orang tuaku serta abg2 aku..sesunggunh nya aku amat menyayangi meraka..tapi jika itu kehendakMu...aku terima dengan redha Ya Allah...ku pohon tabahkan hatiku menghadapi semua ujian dariMu...

Selasa, 22 Februari 2011

Sangat susah hati

emm...rindu mak ayah la..bila boleh balik kg ni..ssh hatinya Ya Allah...kat sapa aku nk mengadu ni...kat sapa aku nk luah ni biar ringan ckit beban ni..aku x tau kt sapa nk aku luahkan perasaan aku yang makin parah ni...aku takut dipersendakan...aku malu...aku takut menyusahkan org...sabar je la...moga semua ni berlalu dgn cpt...

Ahad, 20 Februari 2011

impian...

akhir2 ni aku terlayan cerita korea...ntah la...tiba2 rasa nk tgok cerita tu lagi even dh byk kali kau tgok cerita tu...mmg aku suka cerita tu..and yang peliknya time tgok cerita tu otak aku ni automatik akan terbayang kisah aku sendiri...nak kata sama tu x la sama sgt dgn jalan cerita tu...emm...mungkin aku teringin nk jadi mcm yg dalam cerita tu kot...even dia awal2 dia suffer, tp at last dia happy jg...and yang paling penting org yang dia syg, sygkn dia jg...x mcm aku ni...org yang aku sayang x sayangkan aku sepenuhnya..x pe la kan...benda dh jadi..emm.berbalik pada cerita tadi, bestnya kalo jalan cerita tu jadi betul2 kat diri aku...mesti happy...tapi aku tau...semua tu mmg MUSTAHIL bg aku...sampai bila2 pun aku x kan dpt balik org yang aku cinta..so, just go on la...dalam hati mmg mengharap walaupun aku tau kesudahannya..biarla...aku nk study, study, n study...aku nak capai apa yang aku impi...aku nak buktikan pada insan2 yang selalu memandang rendah terhadap diriku...itu matlamat aku...aku tahu..ramai yang memandang rendah terhadap diri aku...x kira la dari segi apa pun...ramai yang berfikiran negatif terhadap aku...mmg aku kisah...tapi itu dulu..sekarang i'm become a new one..aku dah x peduli dengan kata2 org lg...aku nak buat ikut kata hati aku...aku nak buktikan pada semua...itu janji aku pada diri sendiri...selagi ada family yang aku syg di belakang menyokong aku...aku x kan putus asa lagi...Mr J'inx...kalau Mr J'inx ada terbaca ini, moga awak tahu sy tetap dgn pendirian sy untuk mencapai impian sy...sbb sy tahu awk juga dalam perjalanan mencapai impian awak...and...Mr J'inx,,awk ttp dalam hati dan ingatan saya...

Rabu, 16 Februari 2011

satu hari yang bahagia...

happy...happy...happy....and happy.....itu la yang aku rasa skang ni...aku happy sbb semalam family aku dpt brkumpul semua...walau kejap ja tapi aku ttp happy...bkn aku sorang...mak,ayah,abg2 aku pun happy juga...mcm2 kami buat semalam..borak2,gelak2,kongsi cerita...mcm2 la..kejap masa berlalu semalam..kan best kalo dpt duduk sama2 2,3 hari lagi..mungkin ada org ingat aku ni poyo kan..ye la...benda cm ni pun nk kecoh..lantak la org nk kta pa...dh aku happy kan...suka hati aku la...emm...bestnya dpt sembang2 semalam..bila la leh kumpul cam tu lagi ek....

Isnin, 14 Februari 2011

rindunya!!!!!!!!

argggghh!!! rindunya aku kat dia...apa la khabar dia kat sana ek...dia ingat kat aku lagi ke x..ntah2 aku sorang je ingatkan dia..kenapa la jadi mcm ni...hidup aku juga jadi taruhan...sakit x terperi..emm...aku rindukan dia..aku rindukan sikap ambil berat dia..aku rindu senda gurau dia...aku rindu senyum tawa dia..aku rindu suara dia...aku rindu segala-gala tentang dia...jujur aku mengaku aku jeles tengok member2 aku happy ja...Alhamdulillah untuk dorang..aku harap dia dapat capai impian dia selama ini di sana...aku harap dia sihat dan tiada lagi masalah2 yang membebankan dia seperti dulu..aku harap dia x sakit seperti dulu lagi..dan yang paling aku harap insan yang dia sayangi x tinggalkan dia lagi seperti dulu...moga dia x kecewa seperti dulu lagi..dah lama dia menanggung sakit...hati aku juga sakit melepaskan dia..tapi aku tau hati dia lagi sakit kalau x bersama dengan insan yang dia betul2 sayang..aku rela..aku yang merelakan dia pergi..
cuma ada sikit harapan terselit dalam hatiku...aku berharap sangat dia x lupakan aku sebagai teman ketika sunyi dia suatu ketika dulu...kerna aku x pernah lupa setiap saat aku bersama dia walau seketika...

Sabtu, 12 Februari 2011

oh hatiku syg,,,,,

hmm..hati oh hati..apa aku nk buat dgn kau ni hati...apasal la kau degil sgt..sdh2 la 2 hati...jgn la duk ingat benda yg lepas...sakit la hati..kau pun tau kan aku sakit..dh la sakit ni x de penawar..hmmm...kau x kesiankan aku ke hati...aku menangis x de sapa tolong kesatkan air mata aku..kau nk kesat cm ne hati..kau jauh kat dlm diri aku..aku ssh, x de sapa nk tolong aku..x de sapa pun ada kat sisi aku bila ssh hati...emmm..sedihnya hati..kau punya pasal la hati...sapa suruh kau degil..aku yang kena tanggung akibat..sakit la...sampai bila aku blh thn lg...

Khamis, 10 Februari 2011

siapa lah aku tanpa mereka

emm...malam ni aku rindu semua org..aku rindu mak, ayah, abg2 aku...teringinnya nak berkumpul satu family and stay untuk beberapa hari..bila la boleh wat cam tu..kalau nak berkumpul pun kejap je..setakat sehari...kadang2 sehari pun x sampai..family aku ni kategori family yang kecil ja..kami 4 adik beradik je..tu pun ssh lagi nak berkumpul..emm...mcm mn lla dengan orang yang family besar tu 2 erk..mmg la best kan...tapi mesti lagi susah nk jumpa duk ramai2 kat umah parents..Alhamdulillah la..walaupun family aku susah nak berkumpul ramai2,tapi x susah la nk ajak berkumpul...senang berbicara...tu pun bukan sengaja x nak jumpa satu sama lain..keadaan yang menghalang...masing2 ada komitmen sendiri..ada keluarga sendiri, komitmen kerja lagi...yang dah ada keluarga pulak, kena jaga hati banyak pihak..hati keluarga pihak isteri juga perlu dijaga..so, tiada sifat pentingkan diri sendiri di sini..aku sendiri pun ada komitmen sendiri..komitmen aku of course la belajar...kadang2 semua dah boleh berkumpul, aku pulak x de...x dpt cuti..x kan aku nak ponteng kan..sabar je la..apa2 pun aku sayang family aku...family aku la nyawa aku..kalau x de dorang rasanya terkapai2 aku kat bumi Allah ni..emm...rindunya kat semua...mungkin aku x penah ungkap kata2 rindu, sayang kat family aku...tapi,itu lah yang aku rasa...mana lagi nak cari family mcm ni kat dunia ni...x de dah..ni je family yang kita ada...kawan kalau hilang kita boleh dapat lagi, kekasih kalau hilang pun Insyaallah kita boleh dapat lagi...tapi family x de dah yang lain...itu ja darah daging kita...i love my family very much....

siti nurhaliza-demi kasih sayang

Isnin, 7 Februari 2011

Sayang Mak...

bahagianya....dapat bercuti dengan keluargaku tersayang...tapi aku agak terkilan,,salah seorang abg aku x dpt ikut kerana terpaksa menunaikan tanggungjawab dia sebagai photographer...(hehehe)...tapi apa2 pun percutian 2 memang happening...sepanjang disana dapat aku lupakan seketika tentang segala masalah yang menimpa diriku...Alhamdulillah...tenang ja rasa....tetapi bagiku 2 hari x cukup disana..kalau boleh aku nak bercuti lagi lama..tapi x boleh...abg2 aku,aku sendiri ada tanggungjawab lagi yang perlu dilaksanakan...x pe...kalau umur panjang,,Insyaallah rancangan abg2 aku untuk percutian seterusnya dapat diteruskan..aku pun dah x sabar nih...last sekali thanks untuk mak...semua ni mak yang rancang...kalau mak x rancang x menjadi semua ni...mak memang mak yang terbaik la kat dunia ni...syg mak....

Khamis, 3 Februari 2011

Pedulikan...

tawarnya hatiku..knp jadi mcm ni...aku x nak mcm ni...aku nk hidup aku balik..aku nak happy mcm dulu..knp semua dah x sama...dimana silapnya...selama ni aku hanya tipu diriku sendiri..gelak,tawa,senyum semuanya palsu..hakikatnya hatiku merintih pedih...dugaan dtg menimpa pada masa yg sama..dan aku,,x mampu untuk berbuat apa2...lemahnya aku...aku ditindas...tapi aku x blh buat apa2 melainkan membiarkan mereka melemparkan kata2 nista terhadap diriku..aku bukan insan sempurna..aku mengaku,aku juga ada buat salah...aku bukan malaikat yang suci dari dosa..tetapi kenapa salah silap ku dicanang merata2 malah turut dilemparkan tuduhan tentang perkara yang aku sendiri x melakukannya...hati mana yg x sedih..andai benar aku salah,salahkah menegur aku secara baik dan mengingatkanku...mungkin aku alpa..tolong la ingatkan aku..sekarang terpulang la...aku dah x peduli apa kata mereka..biarla mereka anggap aku jahat..biarla...aku dah x peduli..aku x nk pedulikn kata org..aku nak terus hidup..aku nak mencapai apa yang aku idam untuk aku hadiahkan pada keluargaku dan dia walau aku x lg dengannya..itu janji aku sejak dulu dan Insyaallah akan aku tunaikan...
hatiku??? biarla..aku tau ia masih terluka..malah luka yang amat dalam..aku biarkan sj luka itu..biarla...suatu hari nnti mungkin akan sembuh dan aku x tahu bila hari itu..atau mungkin ia akan begini hingga akhir hayat ku...